KLUBBEN

Borås Whiskyklubb, startades den 10 november 2001, och är en sammanslutning för whiskyintresserade där man kan deltaga på en antal provningar per år.

En kort provnings historik från 2007 och framåt,

- 2007 Då hade vi besök av Martin Markvardsen & Ian Morrison för en Macallan provning. Vi hade också en samarbetsprovning med Marks Single Malt Society från Kinna då vi körde en Adelphi provning..

- 2008 Inplanerade i år är besök i vår från Christina "Kitten" Nordlöf för en Glenmorangie provning. Martin Markvardsen besökte ossåter för en Highland Park provning under hösten.

- 2009 I Januari provades 10 buteljer från Ardbeg. I Mars hade vi besök av Roger Melander som lärde oss allt om fatlagring. I Maj hade vi besök av Janne Groth från diageo. I oktober fick vi besök av Alex Bruce från Adelphi. I november hade vi en 30+ provning.

- 2010 Vi börjar året med ett tema på E150 och kylfiltrering. I maj var det dags för "The Dead Ones Part I". Innan sommaren provade oss igenom ett gäng Compass Box. I ktober var det dags för "The Dead Ones Part II".

- 2011 Vi hade bland annat besök av Juliett Buchan och vi körde även "The Dead Ones Part III".

- 2012 Hade vi besök av bland annat Robert Ransom från Glenfarclas och vi provade även buteljer från förr. I maj hade vi besök av Svenska Eldvatten. I november hade vi besök av Hasse nilsson från BOX.

/När BWK firade femårsjubileum, firade vi detta genom att åka till Skottland den 17-23 April 2006. Bilder (Klubben var då dock i en helt annan konstalation än den är idag)